Al tijdens je studie een bedrijf starten dankzij een bedrijfslening

Welke studie je ook doet, er zijn altijd mogelijkheden om je eigen bedrijf te starten. Wanneer je nog studeert heb je waarschijnlijk geen starterskapitaal om handen om je bedrijf mee op te zetten. Dus is het prettig dat er manieren zijn voor jou om wel je eigen bedrijf te beginnen door middel van een bedrijfsfinanciering.

Als je naar de bank gaat om een lening af te sluiten omdat je een eigen zaak begint, zijn deze hier niet happig op. Op dit moment staat de economie er niet rooskleurig voor en dat heeft als resultaat dat banken niet makkelijk meer een krediet verstrekken zonder dat je aan kunt tonen wat je bedrijf de afgelopen jaren heeft gedaan. Logisch dat banken nu risico’s vermijden, maar hoe komt jij als beginnende ondernemer aan je geld?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is een bedrijfskrediet aanvragen. Een bedrijfskrediet is bedoeld voor het financieren van bedrijfsmiddelen op (middel)lange termijn. Denk hierbij aan de dingen die je onmogelijk kunt missen als je je onderneming start. Het is mogelijk om vanuit je studentenkamer te opereren wanneer je in je eentje een internetbedrijf start. Maar ook dan moet je niet vergeten wat er nog meer bij komt kijken. Heb je een goede computer? Als je artikelen verkoopt heb je een opslag nodig. Groeit het bedrijf past je volgende werknemer dan bij jou aan je bureautje? Of is het misschien handig om bedrijfsruimte te regelen? Bij starters geldt meestal een maximum van 35.000 euro voor een bedrijfskrediet.

Een andere vorm van een bedrijfslening voor starters kan leasen zijn. Je kunt dat een bedrag besteden van 5000 euro, oplopend tot maximaal 50.000 euro. Daar kun je natuurlijk heel veel dingen van realiseren. Het voordeel is dat je gespreid kan betalen en je niet in een keer over een enorm bedrag hoeft te beschikken.