Bedrijfskrediet aanvragen

Op zoek naar bedrijfskrediet? Hier enkele tips over voordelig bedrijfskrediet aanvragen in jouw persoonlijke situatie.

Wanneer moet je bedrijfskrediet aanvragen?

Bedrijfskrediet is heel persoonlijk voor jou als ondernemer, het is immers toch het nemen van een risico en het moet een weloverwogen beslissing zijn wanneer jij besluit om extra financiering voor jouw onderneming te regelen. Zeker voor beginnende bedrijven is het nog even zoeken naar de juiste kredietverstrekker en het precieze bedrag dat je wilt lenen. Het is dus in veel gevallen verstandig om hier goed advies over in te winnen. Hiervoor bestaan diverse adviserende bedrijven en ook de bank en de overheid zijn bereid om je hierover in te lichten. Houd rekening dat onafhankelijke adviserende bedrijven veel objectiever kunnen zijn als het gaat om de keuze voor een bepaalde soort krediet. Hier een opsomming van de mogelijke vormen van bedrijfskrediet.

Bij je eigen bank een vorm van bedrijfskrediet aanvragen

Het afsluiten van krediet bij je eigen bank voelt over het algemeen toch het meest vertrouwd en het minste als een risico, maar heeft jouw bank wel gunstige voorwaarden? Is de rente niet te hoog, hoeveel kun je precies lenen en is het voor jou ├╝berhaupt mogelijk om op deze manier geld te lenen? Over het algemeen hanteren banken strenge regels als het gaat om het verstrekken van krediet, vooral aan particulieren, maar ook voor bedrijven zijn ze vaak niet soepel. Zo kan een BKR registratie voor jou bijvoorbeeld roet in het eten gooien of kun je niet het bedrag lenen waarnaar je op zoek bent. Dit zijn allemaal factoren die meespelen in de keuze voor een bepaalde vorm van krediet. Fijn aan lenen bij de bank is natuurlijk wel dat er speciale lenigen zijn voor ondernemers en dat jij een solide onderneming kiest om bij te lenen.

Bedrijfskrediet aanvragen bij de overheid in de vorm van microkrediet

De overheid is ook aanbieder van krediet voor ondernemers, namelijk met het zogenaamde microkrediet. Deze vorm van krediet is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren tot het doen van investeringen, om zo de economie impulsen te blijven geven. Zij financieren beloftevolle initiatieven of bedrijven die het goed doen op de markt of waarvan wordt verwacht dat ze succesvol uit kunnen breiden. Per bedrijf wordt er dus besloten of er krediet beschikbaar is en het is van de situatie afhankelijk om hoeveel krediet het dan precies gaat en wat de voorwaarden zijn. Over het algemeen hanteert de overheid gunstige voorwaarden, om zo het krediet interessant te maken voor bedrijven.

Online gemakkelijk bedrijfskrediet aanvragen

Een andere optie voor bedrijfskrediet is het afsluiten van een lening op internet. Jij kunt deze vorm van krediet zelf snel en gemakkelijk afsluiten, gewoon online. Dat betekent dat jij zonder gedoe, papieren of verplichte afspraken snel aan geld kunt komen voor jouw investering. Deze vorm van krediet is vooral aantrekkelijk wanneer jij snel over een klein bedrag wilt beschikken. Meestal is het mogelijk op deze manier tot 1000 euro te lenen en daarom functioneert deze vorm van krediet goed voor kleine en startende bedrijven als eerste financiering.

Aandachtspunten bedrijfskrediet aanvragen

Uiteraard moet jij altijd opletten wanneer jij zelf overgaat tot het afsluiten van een bepaalde vorm van krediet. Er kunnen voorwaarden of hoge rentekosten aan verbonden zijn en bij particuliere investeerders krijgen deze inspraak, waar je ook van te voren rekening mee moet houden. Daarbij is het altijd verstandig om vooraf door te rekenen hoeveel geld jij kunt lenen zodat je dit bedrag op tijd weer terugverdiend hebt. Lees tot slot altijd nauwkeurig de voorwaarden door, zodat je weet waar je aan toe bent als ondernemer en niets jouw groei belemmert!