Bedrijfskrediet op maat vinden

Ben jij ondernemer en wil jij graag geld bijlenen om bepaalde uitgaven of investeringen te kunnen financieren? Een bedrijfskrediet op maat vinden is niet altijd gemakkelijk.

Bedrijfskrediet op maat vinden

Investeren in je bedrijf is zeer belangrijk, dat is kennis die elke succesvolle ondernemer heeft. Echter zijn niet altijd de juiste financiële middelen beschikbaar, zeker in deze tijden van economische crisis. Het kan daarom interessant zijn te kiezen voor een krediet. Krediet is er in vele vormen en maten, en een lening bij de bank is lang niet altijd de meest interessante optie. In dit artikel enkele tips die helpen bij het vinden van een passend krediet voor jouw onderneming.

Waar kan ik het beste een bedrijfskrediet op maat vinden?

Het probleem met de verschillende wijzen van financiering is dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de verschillende manieren van financieren en daarom kiezen voor de gemakkelijkste optie: lenen bij de bank. Echter betekent lenen bij de bank meestal dat er veel voorwaarden aan het krediet zijn verbonden en dat jij lang op geld moet wachten. Bovendien is dit krediet lang niet voor iedereen mogelijk. Het kan daarom interessant zijn om meer informatie in te winnen over waar jij het beste een bedrijfslening kunt afsluiten. Je kunt hiervoor informeren bij bekenden, andere ondernemers, op beurzen of op internet. In dit artikel bespreken we enkele mogelijkheden voor financieren als ondernemer.

Op internet bedrijfskrediet op maat vinden

De nieuwste trend op het gebied van leningen is de online lening. Dankzij de online lening is het nu mogelijk om vanuit huis een lening af te sluiten, zonder dat je daarvoor niet de deur uit hoeft. Online kun jij 24/7 geld lenen voor jouw bedrijf en bovendien is dit gemakkelijk in 5 minuten te regelen. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met controles, papierwerk of afspraken. Deze leningen zijn dus vooral bedoeld voor degenen die op zoek zijn naar een snelle en toegankelijke lening. Daarbij is het met een online krediet over het algemeen enkel mogelijk om een lening van een klein
bedrag af te sluiten. Indien jij een bedrag groter dan 1000 euro wilt lenen zijn deze leningen dus niet geschikt. Wel indien jij een klein bedrijf hebt of starter bent en graag snel over een klein bedrag aan startkapitaal wilt beschikken bijvoorbeeld, zonder dat je daar teveel moeite voor hoeft te doen.

Financiering door overheid is bedrijfskrediet op maat vinden

Een andere interessante manier om bedrijfsuitgaven of investeringen te financieren is het afsluiten van een lening via de overheid. De overheid biedt namelijk financiering op maat aan voor (startende) ondernemers. Deze kredieten worden over het algemeen microfinanciering of microlening genoemd. Om in aanmerking te komen voor deze kredieten via de overheid is het van belang dat jij je papierwerk goed op orde hebt en ambitieuze bedrijfsplannen voor ogen hebt. Er zijn namelijk veel ondernemers die proberen in aanmerking te komen voor deze vorm van krediet en dus heb jij te maken met stevige concurrentie. Indien de overheid besluit jou een bedrijfskrediet op maat te verstrekken, zijn de voorwaarden gunstig en wordt de hoogte van de lening afgesteld op basis van de financieringsbehoefte. Ook stel je een goed plan op om het geld binnen de gestelde termijn terug te verdienen.

Crowdfunding als manier voor bedrijfskrediet op maat vinden

Tot slot is er nog een zeer alternatieve manier om je bedrijfsuitgaven en investeringen te financieren, namelijk met behulp van crowdfunding. Crowdfunding houdt in dat je je bedrijfsplannen presenteert en de consument de mogelijkheid geeft je te sponsoren, in ruil voor een kleine tegenprestatie. Door op deze manier geld in te zamelen kunnen de ideeën gerealiseerd worden. Crowdfunding verloopt via een crowdfundingplatform, dat toezicht houdt op de veiligheid en eerlijkheid van deze wijze van financiering. Het voordeel van crowdfunding is dat jij geen restschuld hebt en direct een publiek opbouwt. Houd er daarbij wel rekening mee dat er een publiek moet zijn voor jouw bedrijfsplannen en dat te weinig animo betekent dat een crowdfundingsactie soms niet slaagt.

Een bedrijfskrediet op maat vinden kan dus op verschillende manieren. Welke wijze voor jouw bedrijf geschikt is hangt af van de situatie en daarom is het altijd van belang je goed te laten informeren.