Bedrijfslening als parttime ondernemer of ZZP’er | Bedrijfsleningen.COM

Een populaire trend is dat veel ondernemers of ZZP’ers parttime actief zijn. Ze hebben een baan, maar hebben een eigen bedrijfje ernaast. Denk aan een internetshop of freelance werkzaamheden (tekstschrijven, programmeren, etc.).

Voor parttime ondernemers zijn er manieren om aan een lening te komen die je kunt gebruiken voor je bedrijf. Hierbij een lijst van mogelijkheden die je hebt juist dankzij het feit dat je een bestaande inkomen hebt vanuit je baan.

1)      Sluit een persoonlijke lening af

Een persoonlijke lening sluit je af bij een bank of bij een online kredietverstrekker. De looptijd bepaal je zelf. Vaak wordt 5 of 10 jaar afgesloten. Het voordeel van je bestaande baan is dat je hiermee een persoonlijke lening kunt afsluiten. Bij het afsluiten van de lening hoef je niet te vermelden waar je het geld voor gaat gebruiken. Dat kan dus ook zijn voor je eigen bedrijfje.

Je betaalt ongeveer tussen de 5%-8% rente (afhankelijk waar je de lening afsluit).  Je kunt meestal tussen de 5000 a 50000 euro lenen (mede afhankeljk van je salaris/inkomen en andere betalingsverplichtingen, zoals hyotheek, alimentatie, etc.).

Tip: op internet kun je tegen zeer scherpe tarieven een persoonlijke lening afsluiten.

2)      Sluit doorlopend krediet af 

Doorlopend krediet is een soort van extra buffer/rood staan. Banken bieden dit aan.  Je hebt hiermee extra bestedingsruimte. Maak je hier geen gebruik van, dan betaal je er geen rente over. Het is wel handig om deze extra buffer achter de hand te hebben mocht je het nodig hebben voor je bedrijf.

Het rentepercentage is vergelijkbaar met die van een persoonlijke lening.

3)      Vraag een creditcard aan

Met je huidige baan kun je ook een creditcard aanvragen. Het geld wat je hiermee kunt opnemen kun je gebruiken voor je eigen zaak. Let wel dat de rente die je betaalt voor een creditcard hoog is: denk hierbij op jaarbasis rond de 15% maximaal.