Bedrijfslening met BKR | Bedrijfsleningen.COM

Ben je een ondernemer met een BKR registratie en zoek je een bedrijfslening? Er is meer mogelijk dan je denkt. Je kunt nog steeds aan een bedrijfslening komen met BKR registraties in 2012 met de volgende tips.

Startende ondernemers die op hun privé naam BKR registraties hebben kunnen moeilijk aan geld komen. Een bedrijfslening zonder jaarcijfers lijkt niet eenvoudig, maar wel mogelijk. Desondanks zijn er wel realistische oplossingen om aan financiering te komen voor zakelijke doeleinden.

Bedrijfslening met BKR: starterskrediet

De overheid biedt middels starterskrediet een optie als je vanuit een WW een bedrijf willen opstarten. Dit is interessant voor mensen die ontslagen zijn als gevolg hiervan in de WW zijn terechtgekomen. Het UWV biedt WW ‘klanten’ de optie aan om starterskrediet te komen. Het maximale bedrag aan starterskrediet is 30.000. Het UWV zal dit bedrag je maandelijks lenen over een periode van maximaal 2 jaar. Het UWV wijst een coach aan die je ondersteuning kan bieden. Mocht achteraf blijken dat je ondernemerschap niet rendabel blijkt te zijn dan hoef je de bedrijfslening niet terug te betalen.

Bedrijfslening met BKR: microkrediet

Dit is een bedrijfslening van de overheid tot een halve ton inclusief rente. Het voordeel van microkrediet is dat het ook bedoeld is voor kleinere ondernemers (bijv. een kapper, snackbar, etc.). De overheid probeert met microkrediet ondernemers die een keer gefaald hebben (faillissement bijv.) een extra kans te geven. Microkrediet wordt door de overheidsorganisatie Qredits verstrekt.

Bedrijfslening met BKR: investeerders

Ondernemers die een bedrijf hebben (of aan het opstarten zijn) die een baanbrekende technologie ontwikkelen zijn interessant voor investeerders. Een investeerder zal echter niet zozeer een bedrijfslening verstrekken, maar eerder een deel van het aandelenpercentage willen hebben. Een investeerder doet geen BKR check bij de ondernemer, omdat hij daar geen toegang tot heeft. Wel zal een investeerder een controle uitvoeren bij de KVK en vaak referenties controleren.

Bedrijfslening met BKR: online geld lenen

Zonder BKR check een lening afsluiten is tegenwoordig via internet mogelijk. In de meeste gevallen betreft dit leningen waarbij een salaris d.m.v. loondienst vereist is. Voor parttime ondernemers is dit dus een optie. Deze leningen zijn vaak erg snel. Diverse aanbieders adverteren met de slogan dat je binnen 10 minuten geld op je rekening kunt ontvangen. Er is echter wel een beperking aan het leenbedrag: dit is maximaal 750 euro.

Voor fulltime ondernemers zijn er websites waar je zonder een arbeidscontract een lening kunt afsluiten. Hier is het maximale bedrag ook rond de 750 euro. Deze sites werken met een voorschot op privé vorderingen. Denk aan bedragen die je later in het jaar krijgt van je verzekering, de belastingdienst, de elektriciteitsmaatschappij.

Er wordt hiervoor een vergoeding gevraagd die rond de 20 procent is.

Bedrijfslening met BKR: conclusie

Ondernemers die privé een BKR vermelding hebben kunnen ook aan geld komen. De overheid heeft een aantal leningen zoals microkrediet en starterskrediet. Een ander optie is een financiële injectie door investeerders. Mocht de nood zeer hoog zijn en gaat het om een klein bedrag, dan kun je op internet een voorschot op een privé vordering aanvragen.