Bedrijfslening voor starters vergelijken | Bedrijfsleningen.COM

In dit artikel lees je welke verschillende bedrijfsleningen er zijn voor starters. Je kunt hiermee de bedrijfsleningen vergelijken en bepalen welke het beste bij jou past.

Bedrijfslening voor starters: ondernemerskrediet

Heeft u investeringsbehoefte op korte termijn? Als uw financieringsbehoefte tussen de  € 5.000,- – € 35.000,- dan is ondernemerskrediet voor u geschikt.

Er zijn meestal 2 varianten van ondernemerskrediet.
RekeningCourantKrediet
Hier kunt u tot een bepaald limiet rood staan zonder directe aflossingsverplichtingen.

OndernemersObligoKrediet
Voor verplichtingen aan derden, zoals een bank- of huurgarantie . Voor starters maximaal € 35.000,-

Bedrijfslening voor starters: bedrijfskrediet

BedrijfsKrediet is bestemd voor het financieren van bedrijfsmiddelen op (middel)langetermijn. Bij de aanschaf van uw bedrijfspand, de inventaris of productie machines zijn er mogelijkheden om de financiering over meer jaren te spreiden en af te lossen. Bij starters geldt meestal een maximum van 35.000 euro.

Bedrijfslening voor starters: Lease voor starters

  • Vanaf € 5.000,- tot max. € 50.000,-
  • Tot 100% van de aanschafwaarde kan gefinancieerd

Bij de aanschaf voor een nieuwe kopieermachine of bedrijfsauto kan lease een optie zijn. Hiermee betaalt u elke maand een bedrag i.p.v. dat u gelijk 1 bedrag kwijt bent. Het voordeel is dat dit uw liquiditeit op korte termijn hier minder nadelen van ervaart.

Bedrijfslening voor starters: Borgstellingskrediet

Het Borgstellingskrediet kan handig zijn die onvoldoende zekerheden hebben voor een normale lening. Bij het Borgstellingskrediet biedt de overheid een garantie van 45% tot 80% van de benodigde kredietfaciliteit. Hiermee wordt de kans vergroot dat je als starter financiering krijgt.

Looptijd: maximaal 6 jaar voor startende ondernemingen

Kosten: u betaalt Debetrente en (éénmalig) Borgstellingsprovisie.

Bedrijfslening voor starters: Eigen vermogen

Er zijn vermogende (oud-)ondernemers die hun kapitaal en kennis graag beschikbaar stellen aan kansrijke startende ondernemingen. Deze “informal investors” versterken het vermogen van uw onderneming en ondersteunen u ook met advies en een omvangrijk netwerk hetgeen een voordeel kan zijn. Het nadeel is dat kapitaal via deze route formeel gezien geen bedrijfslening is, maar een aandelentransactie.