Bedrijfslening voor starters

Op zoek naar een bedrijfslening voor starters? Er zijn veel mogelijkheden om jouw bedrijf financieel een goede start te geven! Via een lening haal jij snel een mooi startkapitaal binnen.

Bedrijfslening voor starters

Als beginnend bedrijf kan je het zwaar hebben: je hebt veel geld nodig om op te starten, maar je hebt nog geen inkomen. Een beginnend bedrijf heeft veel geld nodig, omdat alles moet worden aangeschaft en opgezet. Dit is geld wat je pas later terug gaat verdienen, wanneer je bedrijf goed loopt. Natuurlijk is dit een probleem waar vrijwel alle startende ondernemers mee te maken hebben, en daarom zijn er verschillende oplossingen op de markt. Er zijn verschillende manieren om als starter een starterskrediet of bedrijfslening voor starters af te sluiten, omdat je natuurlijk nog geen kapitaal bezit wanneer je begint. In dit artikelen laten we enkele mogelijkheden zien, zodat je zelf kunt zien wat de opties zijn en welke optie het beste bij jou past.

Crowdfunding

Crowdfunding wordt volledig online geregeld. Op crowfdfund platforms vinden ondernemers en investeerders elkaar. Het is echt een kwestie van vraag en aanbod, je moet het geluk hebben dat je iemand vindt die iets in jouw bedrijfje ziet. Wanneer jouw bedrijf veelbelovend lijkt, zijn er vaak investeerders die jou aan een startkapitaal willen helpen. Hier zijn geen standaard regels voor, je bespreekt met z’n tweeën hoe jullie dit gaan aanpakken. Je hebt niet te maken met de regels van de bank, en bepaalt bijvoorbeeld zelf het percentage rente. Als je dit goed overlegt kan je er allebei veel aan hebben: jij hebt een goede start, waardoor de investeerder zijn bijdrage ruimschoots terug kan verdienen. Het is dus in ruimere zin gewoon een bedrijfslening voor starters, maar deze lening krijg je niet bij de bank. Crowfdfunding kan jouw onderneming een vliegende start bieden!

Aandelen

Als crowdfunding jou niet aanspreekt, kun je ook aandelen van je bedrijf verkopen. Dit is ook een manier om geld te ontvangen van investeerders, alleen zitten hier natuurlijk wel andere voorwaarden aan vast, en meer standaardregels. Dit is een veel gebruikte manier om een bedrijf financieel in orde te houden, met behulp van een goede samenwerking en een gedeelde winst.

Lening bij de bank

Veel banken bieden ook een bedrijfslening voor de starter aan. Deze leningen hebben vaak wat aangepaste voorwaarden, zoals een wat lagere rente. Als je een lening wilt bij de bank, kun je het beste gewoon een afspraak maken om op gesprek te komen. Neem naar dit gesprek je ondernemingsplan mee, dit is een van de belangrijkste punten die bepalen of jij een lening krijgt. Dit plan moet aan een aantal algemene voorwaarden voldoen, dus bekijk deze van tevoren. Een groot voordeel van een lening bij de bank is dat je goed geadviseerd wordt. De bank heeft experts in dienst die veel van de financiën van beginnende bedrijven af weten, dus je kunt je daar goed laten adviseren over een bedrijfslening voor starters.

Kortom, er zijn verschillende mogelijkheden voor een startende ondernemer! Kijk waar jij je prettig bij voelt, weeg de voor- en de nadelen af, en laat je indien nodig adviseren. Neem geen te grote risico’s, maar geef je bedrijf wel een goede start!