De gunstigste methode van lenen voor bedrijf

Wat is de gunstigste methode van lenen voor bedrijf? Er zijn zoveel mogelijkheden tot zakelijke financiering, hier alle feiten op een rijtje.

De gunstigste methode van lenen voor bedrijf

Als ondernemer weet je als geen ander het belang van investeren in jouw onderneming. Niet alleen wanneer je een starter bent, maar ook bij bestaande bedrijven is het van belang om regelmatig jouw bedrijf een financiële impuls te geven, voor goed onderhoud, vernieuwing en voor groei. Waar jij in veel gevallen tegen aan zult lopen, is dat jij niet altijd over de juiste financiële middelen beschikt, waardoor lenen soms noodzakelijk is. Het zakelijk lenen van geld kan echter op veel manieren worden geregeld en in sommige gevallen moet je rekening houden met haken en ogen. Hier de voor en nadelen van verschillende methoden van lenen op een rij.

Lenen bij de bank: De gunstigste methode van lenen voor bedrijf?

Lenen bij de bank is hedendaags nog steeds de meest gebruikte methode om zakelijk te lenen. Echter is dit niet altijd de best aansluitende methode. Zo moet jij voor het lenen van geld bij de bank vaak aan veel eisen en voorwaarden voldoen en zul jij bijvoorbeeld een BKR toetsing moeten doen. Dat betekent dat deze methode van lenen voor velen niet toegankelijk is, ook wanneer het om kleinere bedragen gaat. Juist in dat laatste geval zijn er methoden die gunstiger zijn om te lenen.

Microkrediet: De gunstigste methode van lenen voor bedrijf?

Microkrediet wordt aangeboden door de overheid om het lenen voor bedrijven te vergemakkelijken en het ondernemersklimaat gunstig te houden. Zij beoordelen nieuwe concepten, ideeën en bedrijfsplannen op de kans tot succes. Deze methode van lenen is dus speciaal bedoeld voor startende ondernemers, maar in sommige gevallen ook interessant bij bijvoorbeeld bedrijfsuitbreidingen. Wanneer potentie zit in jouw ondernemersplan, kun jij via de overheid met behulp van microkrediet jouw financiering rond krijgen. Dit kan in sommige gevallen ook grotere bedragen omvatten.

De minilening: de gunstigste methode van lenen voor bedrijf?

De minilening is uitermate geschikt voor het snel lenen van een klein bedrag (tot 1000 euro). Bij deze leningen is er geen sprake van papierwerk, bedrijfsplannen of andere bemoeilijkende factoren.
Je kunt deze leningen dan ook gewoon online afsluiten in enkele minuten. Indien het dus slechts om een klein bedrag gaat en je gemakkelijk en snel wilt lenen, is het kiezen voor een online lening aanbieder een betere optie dan het lenen van geld bij de bank bijvoorbeeld. Houd bij deze leningen wel rekening met kortere looptijden en in sommige gevallen hogere kosten.

Crowdfunding: De gunstigste methode van lenen voor bedrijf?

Ook crowdfunding neemt de laatste jaren steeds meer toe in populariteit. Crowdfunding betekent het presenteren van jouw ondernemersplannen en ideeën, in ruil voor sponsoring. Indien jij jouw streefbedrag ophaalt kun jij jouw plannen realiseren en de sponsoren hun producten of diensten aanbieden. Jouw schulden kun je daarmee direct terugbetalen en bovendien bouw je al direct een publiek op. Deze methode van zakelijke financiering op een crowdfund platform zijn daardoor zeer populair onder (startende) ondernemers, hoewel niet elk concept geschikt is voor deze vorm van financiering.

De gunstigste methode van lenen voor bedrijf is dus afhankelijk van wat jij als ondernemer zoekt in de manier van financiering en het bedrag dat jij wilt lenen. Ook factoren als naamsbekendheid, geld en de gewenste looptijd en hoogte van een lening zijn bepalend. Door bovenstaande methoden van zakelijke financiering te besturen kun je als ondernemer bepalen wat voor jou de meest efficiënte methode van financiering zal zijn!