Doorlopend krediet voor ZZP

Wil jij een bedrijf beginnen en ben je op zoek naar een doorlopend krediet voor ZZP?  Een bedrijfsfinanciering voor je eigen onderneming is te regelen! Als jij benieuwd bent naar de oplossingen voor een zakelijke lening aanvragen, lees dan snel verder.

Doorlopend krediet voor ZZP is mogelijk

Een doorlopend krediet voor ZZP aanvragen is lastig, en al helemaal in deze huidige economische crisis. Het feit dat je iets durft op te starten getuigt al van genoeg ondernemerschap, maar voor elke nieuwe onderneming is startkapitaal nodig. Helaas zijn geldverstrekkers erg moeilijk met het verstrekken van kredieten, omdat je altijd aan erg veel regeltjes en eisen moet voldoen voor je in aanmerking wilt komen. Het wordt bijvoorbeeld helemaal lastig bij een lening met BKR codering verstrekken, omdat meestal de alarmbellen afgaan bij geldschieters wanneer ze een BKR registratie zien. Dit is voor hen meestal een teken dat het niet verstandig is om met jou in zee te gaan, omdat je in het verleden ook betalingsachterstanden of een faillissement hebt opgelopen. Echter, dit hoeft vandaag de dag natuurlijk helemaal niet meer het geval te zijn. Een doorlopend krediet voor ZZP kan daarom bijvoorbeeld lastig zijn, maar niet onmogelijk.

Een doorlopend krediet voor ZZP dankzij investeerders

Wil jij een doorlopend krediet voor ZZP en heb je een werkelijk ambitieus bedrijfsplan dat er veelbelovend uitziet? Ben jij een ondernemer die met innovatieve technologie werkt? Als dit het geval is, is de kans groot dat er particuliere investeerders of andere partijen geïnteresseerd zijn om in jouw startende onderneming te investeren. Een bedrijfsfinanciering kan in dat geval gemakkelijk verkregen worden wanneer mogelijke investeerders geloven in de toekomst van jouw bedrijf. Het grote voordeel hiervan is dat er organisaties zijn die in jou willen investeren, waardoor een doorlopend krediet voor ZZP voor jou realiseerbaar kan worden. Kapitaal wordt beschikbaar gesteld, en als de investeerders echt optimistisch zijn, zijn ze ook bereid om netwerken, kennis en ervaring te delen. Het nadeel van deze vorm van hulp is dat je een deel van de power moet afstaan, waardoor je geen zelfstandig ondernemer meer bent. Aan de andere kant, de risico’s zijn op dat moment ook niet meer alleen voor jou. Het is zelfs mogelijk als je een bedrijf beginnen met BKR codering wil, dat investeerders hier niet voor terugdeinzen als je een goede visie hebt.  Een doorlopend krediet voor ZZP is dankzij investeerders heel goed mogelijk.

Een doorlopend krediet voor ZZP: starters- of microkrediet

Het is ook mogelijk dat jij in aanmerking komt voor een starterskrediet als je een doorlopend krediet voor ZZP wilt. Deze worden verstrekt door de overheid. In dit geval kun je een uitkering van het UWV krijgen waarmee jij een bedrijf kunt opstarten. Hiervoor krijg je twee jaar de kans. Het ideale aan dit starterskrediet is dat je zo ook een lening met BKR registratie kunt krijgen, en als het bedrijf geen succes wordt, je het geld niet eens hoeft af te lossen. Een ander soort krediet dat door de overheid wordt verstrekt is een microkrediet. Deze helpt kleine ondernemers om hun (opstartende) bedrijfjes te stimuleren. Een doorlopend krediet voor ZZP kan dus gerealiseerd worden dankzij meerdere bronnen en is ideaal als startend ondernemer!