Geen problemen bij lenen als ondernemer

Wil jij een bedrijf starten of heb jij al een bedrijf en wil je een investering doen? Geen problemen bij lenen als ondernemer met sommige leningen!

Geen problemen bij lenen als ondernemer

Als ondernemer heb je geld nodig en het is dus verstandig om de financiële kant snel en efficiënt, maar ook zo gunstig mogelijk, te regelen. Je wilt immers niet teveel betalen voor krediet of vastzitten aan lastige voorwaarden. En bovendien zijn extra kosten naar aanleiding van verstreken betaaltermijnen zeer onwenselijk. Voor jij krediet afsluit is het dus wenselijk om alle voor- en nadelen goed op een rij te zetten en de voorwaarden goed te bestuderen. In dit artikel helpen we je een handje op weg wat betreft de verschillende mogelijke soorten krediet.

Geen problemen bij lenen als ondernemer

Er zijn verschillende manieren om probleemloos te kunnen lenen als ondernemer. In dit artikel beschrijven we enkele methoden om een bepaalde bedrijfsuitgave te financieren en de daaraan klevende voor- en nadelen. Drie mogelijke methode voor ondernemerskrediet zijn:
– Het afsluiten van een lening op internet, ook wel minikrediet of flitslening genaamd
– Het doen van een aanvraag voor microfinanciering bij de overheid
– Een crowdfundingscampagne starten

Tussen deze soorten bedrijfsfinanciering zitten veel verschillen. In de volgende alinea lichten we deze toe.

Verschillen methoden bij geen problemen bij lenen als ondernemer

Een lening op internet is veruit de meest makkelijke manier om te lenen: je hoeft immers de deur niet uit om een lening aan te vragen. Echter zijn er ook minpunten aan deze leningen. Zo is het over het algemeen alleen mogelijk om kleine bedragen te lenen en hebben deze leningen vaak een korte looptijd. Een bedrag onder de 1000 euro voor korte periode is dan geen probleem, maar wil jij een groter bedrag lenen of op de langere termijn zijn deze leningen niet aan te raden. Voordeel van deze leningen is wel weer dat er nauwelijks papieren, lastige voorwaarden of controles bij komen kijken zodat jij altijd snel over geld kunt beschikken als dat nodig is. Een andere optie indien minikrediet op internet niet uitkomt, is het aanvragen van microfinanciering bij de overheid. Microfinanciering is in het leven geroepen om de economie te stimuleren en ondernemers, juist in deze financieel lastige tijden, meer kansen te geven. Het voordeel van deze kredieten is dat ze speciaal gericht zijn op ondernemers en daardoor gunstig. Het nadeel is wel dat ook de overheid niet met teveel risico’s leningen verstrekt en dus wel altijd bedrijfsplannen en jaarcijfers controleert om te bepalen of je voor een microlening in aanmerking komt. Een laatste optie is een crowdfundingscampagne opzetten. Deze methode van financiering is vrij nieuw en zeer populair. Echter is het wel noodzakelijk dat je een ‘verkoopbaar’ concept hebt waar veel animo voor is en je moet weten hoe je social media moet inzetten om je streefbedrag te behalen. Voordeel van deze wijze van financiering is wel weer dat je niet met restschulden blijft zitten en dat je meer bekendheid creëert voor je merk/bedrijf.

Direct geld met geen problemen bij lenen als ondernemer?

Ongeacht welke methode van lenen voor jou geschikt is, is het afsluiten van krediet vaak snel en gemakkelijk te regelen. Over het algemeen kan een lening namelijk gewoon online aangevraagd worden. Een ouderwetse afspraak bij de bank is dus lang niet altijd meer nodig. Zoek online naar welke vorm van krediet geschikt is, of jij het geleende geld op tijd weer beschikbaar kunt hebben en of jij aan de voorwaarden voldoet. Zorg dat je je papierwerk zoals jaarcijfers, jaarverslagen en bedrijfsplannen op orde hebt, om de kans op een zakelijke lening te vergroten. Zo kun je als ondernemer snel over krediet beschikken voor jouw bedrijf!