Geld lenen bij investeerders: tips om aan geld te komen | Bedrijfsleningen.COM

Een van de manieren om aan geld te komen voor je bedrijf is geld lenen bij investeerders.

Ben je een starter, dan is een venture capitalist de type investeerder die eerder bij je past. Heb je een bestaande onderneming en zoek je een aanzienlijke kapitaalinjectie, dan zijn private equity investeringsmaatschappijen waarschijnlijker. Een professionele investeerder heeft weinig tijd en krijgt tientallen business plannen voor zijn of haar neus. In de huidige tijd is geld schaars. Je krijgt maar 1x kans om een goede indruk achter te laten! Het is dus noodzaak om je plan zo effectief mogelijk te presenteren. Met deze tips vergroot je de kans dat je een succesvolle presentatie houdt bij investeerders.

Hierbij een paar tips in het kader van geld lenen bij investeerders.

Hou het kort en bondig

Maak een beknopte powerpoint presentatie met de belangrijkste zaken voor een investeerder:

–          Team

–          Business model/USP (unique selling points)

–          De markt

–          Omzetverwachting

–          Financieringsstructuur

–          Hoeveel geld is nodig

Maak een korte presentatie: maximaal 10 slides.  Kom snel tot de kern van de zaak

Investeer in layout

Zorg dat de presentatie er netjes uitziet. ‘Het gaat toch om de inhoud’ denk je. Ja, maar als de buitenkant er slordig uitziet dan kan een investeerder denken: zijn ze ook ze slordig met het geld? 

Kleed je verzorgd

Afhankelijk van de type investeerder pas je je kledingstijl aan. Een pak aandoen kan nooit kwaad. Zorg er in alle gevallen voor dat je verzorgd overkomt. Ga naar de kapper van te voren. Knip je nagels.

Bereid je goed voor

Doe goed je huiswerk. Bepaal wat de markt is waar je je op richt. Wees zo specifiek mogelijk. Geef ook aan hoe je je klanten gaat bereiken en waarom ze zitten te springen op je idee.

Maak van te voren een checklist. Hierbij een aantal zaken die je echt moet weten als voor de leeuwen wordt gegooid:

–          Wat zijn de USP’s van het bedrijf

–          Hoe groot is de markt

–          Wie is je concurrentie

–          Wat zijn de grootste bedreigingen en risico’s

–          Wat zijn de entree barrières om ook actief te zijn in deze markt

Kom niet aan met algemene verhalen als ‘de markt is x miljard euro waard’. Investeerders zijn daar heel allergisch voor. Wees specifiek hoe groot de markt is in de segmenten waarin je actief bent.

Wees ambitieus, maar overdrijf niet

Je moet vertrouwen uitstralen. Immers, een investeerder stopt geld in jouw bedrijf. Hij moet het idee dat z’n geld veilig is. Waak er wel voor om niet te arrogant over te komen. Een investeerder wil wel met je kunnen samenwerken en dat je open staat voor zijn suggesties. Als je te arrogant overkomt kan hij denken: die kunnen we niet zo goed beïnvloeden.

Conclusie:

Met deze 5 tips verhoog je de kans als je geld wilt lenen bij investeerders. Zorg dat de inhoud bondig is en bereid deze extreem goed voor. Naast de inhoud moet je investeren in de buitenkant: besteedt aandacht aan je overkomen, zowel je uiterlijk als de presentatie. Met deze mix heb je goede kans een succesvolle ‘pitch’ te maken bij een investeerder!