Kapitaal op maat

Graag kapitaal op maat afsluiten? De opties voor een zakelijke lening zijn talrijk, maar in dit artikel zullen we er enkele toelichten.

Kapitaal op maat

Een zakelijk krediet is een lening speciaal voor ondernemers en bedrijven. Het kan gaan om startkapitaal, maar ook om het financieren van een investering voor bijvoorbeeld een groei van de omzet en uiteindelijk de winst. Niet elke ondernemer beschikt direct over de middelen om te kunnen investeren, maar een goede ondernemer kent wel het belang van een investering. In zo’n situatie heb je de mogelijkheid te kiezen voor een krediet. Dan rijst direct de vraag: welke vorm van krediet is geschikt en interessant en hoe kan ik dit snel en makkelijk realiseren? In dit artikel geven we antwoord op enkele van deze vragen.

Speciale ondernemerskredieten zijn kapitaal op maat

Een eerste mogelijkheid is het aanvragen van een microlening, of microfinanciering, bij de overheid. De overheid heeft namelijk een programma om bedrijven van krediet te voorzien en zodoende het bedrijfsleven te ondersteunen en de economie een impuls te geven. Dit is natuurlijk van belang voor de financiële gezondheid van ons land en biedt aan ondernemers mooie kansen om geld te lenen. De ervaring leert dan bedrijven ook vrij snel het geld terugverdienen en de lening kunnen afbetalen. Een win-win situatie dus voor de betrokken partijen. Om in aanmerking te komen voor een microlening is het voornamelijk van belang dat jij de jury kunt tonen dat jij ambitieuze plannen hebt en, indien mogelijk, in het verleden positieve resultaten hebt behaald. Een microlening is vaak kapitaal op maat, zodat je vaak het gehele bedrag dat je nodig hebt kunt lenen en dat je vaak de juiste hoeveelheid tijd krijgt om de lening af te betalen. Wel heb je te maken met concurrentie van andere bedrijven en moet jij dus jouw ideeën en papieren goed op orde hebben voordat jij aanspraak kunt maken op een microlening.

Is via internet kapitaal op maat mogelijk?

Indien jij minder tijd hebt voor het regelen van papierwerk of misschien bent afgewezen voor een microlening, is er nog een nadere mogelijkheid. Jij kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een lening via internet. Online lenen is een nieuwe trend, omdat het afsluiten van een lening op deze manier erg gemakkelijk wordt. Er zijn weinig voorwaarden waarmee jij rekening hoeft te houden en ook kun jij de lening direct vanachter de computer regelen. Nadeel van deze vorm van krediet is wel dat er restricties gelden op het te lenen bedrag, bijvoorbeeld dat jij tot 1000 euro kunt lenen of het geld op korte termijn weer vrij moet kunnen maken. Daarom is lenen via internet niet voor iedereen geschikt. Wel biedt dit krediet het voordeel dat je zonder papierwerk snel aan krediet kunt koen.

Crowdfunding als kapitaal op maat

Crowdfunding gaat uit van een self-fulfilling proficy. Door jouw ideeën voor een klein bedrag via een crowdfundingsplatform te presenteren en mensen de mogelijkheid te geven jouw ideeën te steunen, kun je geld inzamelen om jouw ideeën uit te voeren. Soms in ruil voor een kleine tegenprestatie in de vorm van producten of diensten. Je houdt uiteindelijk dan geen restschuld over en creëert direct naamsbekendheid. Nadeel is dat deze methode van financiering niet voor ieder bedrijf of concept geschikt is en dat jij wel het streefbedrag moet behalen, omdat er anders niets wordt uitgekeerd.
Kapitaal op maat is dus te regelen, ook voor jou zijn er wellicht mogelijkheden. Verdiep je dus in de mogelijkheden voor jij jouw zakelijk krediet regelt.