Lening afsluiten via particulier

Heb jij een bedrijf en vraag jij je af of lening afsluiten via particulier een geschikte wijze van zakelijk financieren is? Meer over de particuliere lening in dit artikel.

Lening afsluiten via particulier

Indien jij als ondernemer wilt investeren is het van belang om de juiste wijze van financiering te kiezen. Veel ondernemers kiezen voor een lening via de bank, omdat dit de meest gebruikelijke methode van lenen. Echter is dit niet altijd de gunstigste methode van lenen. Wat je wel kunt doen bijvoorbeeld, is kiezen voor een particuliere lening, omdat je hier met minder aanvullende voorwaarden te maken krijgt. Wat je hiervan kunt verwachten lees je hier.

Wat kan ik verwachten bij lening afsluiten via particulier?

Een particuliere lening houdt in dat je leent bij een kredietverstrekker die onafhankelijk is van de bank. Deze kredietverstrekker is daardoor vrij om zijn eigen vooraarden en beperkingen te bepalen, op de wettelijke eisen voor krediet na. Zo moet jij natuurlijk wel altijd 21 jaar oud zijn om een lening af te kunnen sluiten en beschikken over een vast bedrag aan inkomsten, maar is het niet nodig dat jij over allerlei papieren beschikt en hoef jij geen rekening te houden met een kredietcontrole bijvoorbeeld. Daarmee zijn dit de makkelijkste leningen op de markt. Wel moet jij er rekening mee houden dat de meeste van deze aanbieders, om hun leningen toegankelijk te houden, ervoor kiezen om enkel kleine leningen te verstrekken en/of enkel leningen met een korte looptijd. Dit betekent dat jij wel akkoord moet gaan met deze beperkingen.

Zo werkt lening afsluiten via particulier

Waar jij wel van profiteert bij deze particuliere leningen, is het feit dat jij de leningen gemakkelijk kunt aanvragen via internet. Zo hoef jij dus niet de deur uit, hoef jij geen jaarcijfers of bedrijfsplannen te presenteren of je te verantwoorden waarvoor jij het geld wilt gebruiken. Zodoende is het veel minder omslachtig via deze weg een lening aan te vragen. Jij kunt namelijk al snel over krediet beschikken in veel gevallen zonder gedoe. Het afsluiten via internet is al te regelen door bij een online kredietverstrekker naar keuze de voorwaarden door te nemen, het aanvraagproces te doorlopen en te wachten op bevestiging van je aanvraag. Bij sommige aanbieders is het zelfs mogelijk nog dezelfde dag krediet te ontvangen.

Alternatieven op lening afsluiten via particulier

Indien online krediet voor jou geen aantrekkelijke optie is, bijvoorbeeld omdat jij een groter bedrag wilt lenen, zijn er natuurlijk ook nog andere opties waar jij voor kunt kiezen om jouw zakelijke financiering te regelen. Zo kun jij bijvoorbeeld ook kiezen voor een reguliere lening bij de bank, het aanvragen van een microlening via de overheid of het gebruiken van crowdfunding als jouw methode van financiering. Het is altijd van belang je goed in te lezen over de voor- en nadelen van jouw geprefereerde financieringsmethode, om zo min mogelijk risico’s te lopen en zeker te zijn dat jij altijd snel geld ontvangt zonder obstakels of problemen!