Met bedrijf geld lenen

Wil jij met bedrijf geld lenen? Als ondernemer is het belangrijk dat jij kunt lenen voor investeringen wanneer jouw bedrijf een financiële impuls nodig heeft.

Met bedrijf geld lenen

Indien jij een ondernemer bent en jouw bedrijf financieel gezond wil houden, of misschien denkt aan het opstarten van een bedrijf, is investeren essentieel. Daarvoor heb jij niet altijd al het nodige kapitaal beschikbaar. Er zijn verschillende manieren om het bedrag dat jij voor jouw bedrijf nodig hebt te realiseren, onder andere het lenen van geld. In dit artikel meer over de mogelijkheden, zodat jij kunt bepalen wat in jouw situatie de beste optie is.

Aandelen uitgeven in plaats van met bedrijf geld lenen

Een manier om aan geld te komen voor je bedrijf is het uitgeven van aandelen. Op die manier maak je verschillende mensen aandeelhouder, zij zijn dus in het bezit van een deel van jouw bedrijf en betalen daarvoor. Met het geld kun je de nodige investeringen doen. Afhankelijk van het soort aandelen die zijn uitgegeven krijgen de aandeelhouders jaarlijks een deel van de winst in de vorm van dividend of inspraak in de onderneming vanuit de aandeelhoudersvergadering. Het is van belang om te overwegen of aandelen gunstig zijn in jouw situatie en wat je in ruil daarvoor kunt bieden. Het uitgeven van aandelen is vooral interessant voor grotere bedrijven.

Verschillende manieren voor met bedrijf geld lenen

Het meest voor de hand liggende om te doen wanneer er geld nodig is, is het afsluiten van een (bedrijfs)lening. Echter kunnen er nog veel verschillen zijn tussen leningen. Zo kun je kiezen voor een lening bij de bank, maar dit betekent vaak wel een hoop papierwerk en voorwaarden en is niet altijd de goedkoopste optie. Daarom is het verstandig om ook te vergelijken met andere mogelijkheden, zoals het afsluiten van microfinanciering via de overheid of het overwegen van een online lening op internet. Microfinanciering is speciaal gericht op ondernemers met ambitieuze plannen en goede sterke informatie op papier. Bij online leningen is er juist bijna geen papierwerk gemoeid, maar is het wel enkel mogelijk snel een klein bedrag te lenen, voor de korte termijn. Welke optie het meest geschikt is, is dus heel erg afhankelijk van de situatie en wat jij wilt.

Wat is de beste tijd voor met bedrijf geld lenen?

Hoewel je misschien zou verwachten dat het in deze tijden van economische crisis geen aantrekkelijke tijd is om geld te investeren in je bedrijf, zou het juist de perfecte timing kunnen zijn voor een financiële impuls. Investeren in tijden van laagconjunctuur en sparen in tijden van hoogconjunctuur wordt ook wel anticyclisch investeren genoemd en is bevorderend voor de financiële stabiliteit van je onderneming. Indien je als bedrijf sterker uit een periode van laagconjunctuur komt, is je positie als bedrijf op de markt bovendien gunstiger, wat weer kan leiden tot betere resultaten en meer winst. Tot slot is het een gunstige periode om krediet af te sluiten, juist in tijden van laagconjunctuur worden diensten voordelig aangeboden, zijn er veel arbeidskrachten (tegen lager tarief) beschikbaar en zijn de rentepercentages laag. Wellicht is dit dus het moment voor jou om te investeren!