Zakelijke financiering anders regelen

De meeste ondernemers lenen voor een investering bij de bank, maar kun je ook zakelijke financiering anders regelen?

Zakelijke financiering anders regelen

Het is vaak standaard voor een bedrijf of ondernemer om te kiezen voor krediet via de bank. Maar wellicht vraag jij je af of dit de gunstigste methode van lenen is en of er andere manieren zijn om je zakelijke financiering te regelen. Het antwoord is: jazeker. Wellicht is er een methode van lenen die veel beter aansluit bij jouw bedrijf of visie of die gewoon simpelweg gemakkelijker of met minder voorwaarden te regelen is. In dit artikel bespreken we een aantal alternatieve methoden van zakelijke financiering.

Een microlening voor zakelijke financiering anders regelen

De meeste ondernemers zijn op de hoogte van deze wijze van financiering. Een microlening, ook wel microfinanciering genoemd, is een methode van geld lenen via de overheid. Dit soort leningen is speciaal opgezet voor (startende) ondernemers en bedrijven, om zo de economie te blijven stimuleren. Indien jouw voorstel of bedrijfsplan wordt goedgekeurd, kun je daarom van gunstige voorwaarden profiteren via microfinanciering en ook is het vaak mogelijk wat grotere bedragen te lenen indien jouw plannen dit vereisen. Wel staat er een hoop papierwerk tegenover. Bedrijfsplannen en jaarcijfers worden nauwkeurig bekeken om te kijken of jij voor deze leningen in aanmerking komt.

Online zakelijke financiering anders regelen

Een andere methode van lenen, die gaat over veel kleinere bedragen, is lenen via internet. De online lening is sinds de laatste jaren heel erg in opkomst, omdat het het lening aanvraag proces aanzienlijk versnelt en vergemakkelijkt. Strenge voorwaarden en controles zijn nauwelijks aan de orde, zodat jij snel een klein bedrag kunt lenen. Meestal gaan deze leningen tot 1000 euro. Indien een kleine investering voor jou voldoende is, zou je dus online leningen kunnen overwegen. Het voordeel is dat je snel en zonder papierwerk de leningen afsluit via internet en dus snel geld ontvangt. Kortom, de makkelijkste methode van lenen, ook voor ondernemers.

Crowdfunding als zakelijke financiering anders regelen

Een laatste optie die jij als ondernemer kunt bekijken is crowdfunding. Wellicht sluit dit aan bij jouw ideeën als (innoverend) bedrijf. Crowdfunding is de laatste jaren steeds populairder geworden en houdt simpelweg in dat jij de animo bij het publiek gebruikt om geld in te zamelen en zo jouw bedrijfsplan of investering kunt realiseren. Het is dus wel belangrijk dat de consument jouw idee steunt en wil doneren. Een succesvolle crowdfundingcampagne kan makkelijk betekenen dat jouw ideeën gerealiseerd kunnen worden en bovendien bouw je direct een publiek en naamsbekendheid op.

Je kunt dus op diverse manieren jouw zakelijke financiering anders regelen als ondernemer. Het is daarbij het belangrijkste dat jij je goed inleest over wat er mogelijk is en dat jij rekening houdt met de voorwaarden, zodat je wel veilig leent. Wellicht is het ook verstandig om meer informatie in te winnen over de verschillende methoden van financieren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.