Zakelijke lening aanvragen

Ben jij eigenaar van een eigen bedrijf en kun je goed een zakelijk krediet gebruiken? Een zakelijke lening aanvragen is mogelijk via verschillende wegen! Er staan namelijk meerdere opties open als jij aan een bedrijfslening wilt komen, ook al lijkt dit een lastige opgave. Of je nu een beginnend ondernemer bent of een al meer ervaring hebt in het midden kleinbedrijf, er zijn verschillende soorten kredieten te verkrijgen voor verschillende ondernemers.

Zakelijke lening aanvragen door middel van een privé lening

Ben je nog niet als full time ondernemer aan de gang maar werk je daarnaast nog parttime onder iemand anders? Dan ontvang je waarschijnlijk nog een loonstrook. Hert hebben van een salarisstrook biedt voordelen voor verschillende soorten leningen, waarvoor je nu in aanmerking kunt komen. Een zakelijke lening aanvragen is namelijk een stuk gemakkelijker als je nog in loondienst bent en een arbeidscontract hebt. Als je daarnaast ook geen BKR registraties op je naam hebt staan, is het aanvragen van een persoonlijke lening helemaal niet zo moeilijk. Deze persoonlijke lening kun je wel als zakelijke lening aanvragen gebruiken voor je bedrijf.

Zakelijke lening aanvragen via de overheid

Er zijn ook manieren om aan een bedrijfskrediet te komen via de overheid. De overheid biedt zelfs verschillende mogelijkheden aan om het ondernemerschap te stimuleren. Een voorbeeld van een bedrijfslening die je kunt verkrijgen via de overheid is een microkrediet of een starterskrediet. Microkredieten en starterskredieten zijn speciaal in het leven geroepen om kleine bedragen te kunnen verstrekken aan beginnende en kleine ondernemers die niet gemakkelijk aan financiering kunnen komen voor hun eigen bedrijf. Een zakelijke lening aanvragen is namelijk een stuk lastiger als je nog geen jaarcijfers kunt laten zien. Een microkrediet kan daarom we dé oplossing zijn die jouw bedrijf net uit de brand kan helpen, of net die groei kan laten doormaken die je nodig hebt om op eigen benen te blijven staan.

Zakelijke lening aanvragen: een innovatiekrediet

Als je een beetje creatief bent of boordevol goede ideeën zit die jouw onderneming werkelijk een toekomst kunnen bieden, dan is een innovatiekrediet misschien iets voor jou. Als jij een innovatief idee hebt dat je graag in uitvoer wilt brengen, maar dat je niet makkelijk kunt financieren, dan is een innovatiekrediet een perfect zakelijk krediet voor jouw. Dit is een regeling ook door de overheid gestimuleerd. Het hele jaar door kun je een innovatiekrediet aanvragen en hiervoor in aanmerking komen aan de hand van een paar criteria. Het grote voordeel van deze bedrijfslening is dat wanneer jouw innovatieve idee een succes wordt, je 10 jaar de tijd hebt om de lening af te lossen. Echter, op het moment dat dit toch niet lukt, is er geen nood aan de man want dan wordt de schuld gewoon kwijtgescholden. Een innovatiekrediet is heeft dus meerdere voordelen.

Conclusie zakelijke lening aanvragen

Er zijn dus verschillende manieren om aan kapitaal en investering te komen voor jouw bedrijf. Hierboven zijn maar een paar voorbeelden van kredieten beschreven, maar er zijn meerdere leningen die je kunt verkrijgen. Als jij dus een zakelijke lening aanvragen wilt, maar je weet niet hoe, dan helpt dit je misschien op de goede weg. Echter je moet altijd naar je eigen situatie blijven kijken en bedenken wat voor soort krediet daar goed op aansluit. Als je een beetje creatief denkt, is een zakelijke lening aanvragen lang zo’n probleem niet.