Zakelijke lening voor BV

Leidt jij een BV en wil jij graag krediet lenen voor een bepaalde investering? Een zakelijke lening voor BV kan uitkomst bieden.

Zakelijke lening voor BV

Als ondernemer is het logischerwijs noodzakelijk om krediet te lenen voor bijvoorbeeld investeringen, het betalen van leveranciers of het vergroten van de omzet. Wat de reden van lenen ook is, het is prettig als er een toegankelijke lening binnen handbereik is. Er zijn echter verschillende manieren om een zakelijke lening te realiseren, waarvan de meest bekende via de bank. Welke andere methoden zijn beschikbaar en wat is een strategische keuze?

Strategisch zakelijke lening voor BV kiezen

De verschillen tussen leningen vind je in de geschreven voorwaarden. Het is daarom belangrijk dat jij je goed inleest over de mogelijkheden en beperkingen van een lening, of hiervoor een onafhankelijk adviseur inhuurt. Het kiezen van de verkeerde lening kan namelijk tot gevolg hebben dat jouw bedrijf niet ongeremd kan groeien. Je kunt verbonden zijn aan hoge kosten of moet binnen een onhaalbare tijd een lening aflossen. Ook hebben sommige leningen een maximale leengrens, waardoor de lening wellicht niet aan jouw wensen voldoet. Het is dus allereerst van groot belang hier goed over geïnformeerd te zijn. Bovendien zijn er grofweg een aantal leenvormen te onderscheiden, die we hieronder elk kort toelichten.

Microfinanciering als zakelijke lening voor BV

Eén mogelijkheid waar door veel ondernemers gretig gebruik van wordt gemaakt is microfinanciering. Microfinanciering wordt door de overheid aangeboden als methode van zakelijke financiering en het realiseren van ambitieuze ondernemersplannen. Om in aanmerking te komen voor een microfinanciering tegen gunstige voorwaarden is het van belang om je jaarcijfers en bedrijfsplannen goed te presteren. De beste en meest ambitieuze plannen maken dan kans op financiering vanuit de overheid. Dit krediet bestaat om ondernemers te stimuleren te blijven investeren en de economie een impuls te geven.

Via internet zakelijke lening voor BV

Een andere trend die zich recent heeft ontwikkeld zijn de leningen die je op internet kunt vinden. Onafhankelijke kredietverstrekkers bieden tegen gunstige voorwaarden kleine leningen aan. Gemiddeld genomen gaan deze leningen tot 1000 euro. Of een bepaald krediet interessant is heeft alles te maken met wat jouw wensen zijn en hoeveel jij precies wilt lenen. Voor kleine ondernemers en investeringen kan een online krediet mogelijkheden geven. Je hebt bij deze leningen namelijk weinig te maken met (krediet)controles, papieren of voorwaarden.

Crowdfunding in plaats van zakelijke lening voor BV

Een andere optie die we hier uitlichten is crowdfunding. Indien jouw bedrijf(splannen) ook interessant zijn voor een breder publiek, omdat deze bijvoorbeeld duurzaam of innoverend zijn, kun je proberen je idee te financieren door sponsors te laten investeren. Crowdfundingsplatformen zijn hierbij ideaal: jij presenteert jouw ideeën en geeft de consument de mogelijkheid aan te geven of hier animo voor is en bovendien kun je je idee laten sponsoren (eventueel tegen latere vergoeding van producten of diensten). Indien jij het streefbedrag ophaalt met de crowdfundingsactie krijg jij het geld uitgekeerd en kun jij jouw idee realiseren. Bij crowdfunding houdt je dan ook geen restschuld over en bovendien bouw je direct publiek op.

Welke methode van financiering past het beste bij jouw bedrijf? Laat je goed informeren.