Bedrijfslening voor de starter | Bedrijfsleningen.COM

Als starter kun je aan meer krediet komen dan je denkt. Een bedrijfslening voor starters is zo geregeld!

Krediet via de overheid

De overheid heeft 5 verschillende kredietvormen. Zie het vorige artikel voor een toelichting. Samengevat zijn dit de 5 regelingen.

  • Borgstellingregeling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB)
  • Groeifaciliteit
  • Garantie Ondernemingsfinanciering (GO)
  • Microkredieten (rond de 30.000 euro).
  • Borgstellingregeling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB)

Het voordeel van subsidie is dat de overheid een meer flexibele schuldeiser is t.o.v. banken. Als je niet in staat bent om de lening terug te betalen, dan kun je met de overheid vaak afspraken daarover maken. Soms wordt een gedeelte van de lening kwijtgescholden.

Starterskrediet via het UWV

Als je in de WW bent terechtgekomen doordat je ontslagen bent bijvoorbeeld, dan kun je starterskrediet krijgen. Met deze regeling krijg je een uitkering en kun je je bedrijf opbouwen. Word je bedrijf een succes, dan betaal je de lening terug. Mislukt je avontuur, dan hoef je niets terug te betalen. Het totale bedrag is rond de 30.000 euro.

Starterskrediet heeft als grote voordeel dat het een relatief veilige lening is aangezien je bij een fiasco niets hoeft terug te betalen.

Krediet via crowdsourcing

Crowdsourcing is een manier om kapitaal aan te trekken via internet. Via crowdsourcing kun je geen lening krijgen, maar aandeelhouders in je bedrijf. In ruil voor een aandeel, betalen zij een bedrag. Je krijgt dus geen lening maar wel geld. Een voordeel hiervan is dat je geen rente hoeft te betalen. Het nadeel is dat je een stukje eigendom van je site weggeeft.

Krediet via investeerders

Heb je een innovatief idee, dan kun je op zoek gaan naar investeerders. Informele investeerders zijn vaak ex-ondernemers of hebben zelf een zaak en vinden het leuk om jonge ondernemers te coachen en te voorzien van startkapitaal. Daarnaast zijn er enkele investeringsmaatschappijen die geld ‘pompen’ in innovatieve, ‘high tech’ starters.  Het voordeel van een investeerder is dat je naast geld ook (hopelijk) ervaring en een netwerk erbij krijgt. Professionele investeringsmaatschappijen steunen de bedrijven in hun portfolio met experts vanuit verschillende disciplines.

Conclusie

Concluderend kunnen we zeggen dat je als starter, ook in deze economische tijden, genoeg bronnen tot je beschikking hebt waar je krediet (of simpelweg geld) kunt proberen te krijgen. De overheid biedt een rijk scala aan mogelijkheden. Daarnaast zijn altijd nog investeerders actief die bereid zijn om naar een goed plan te kijken van een innovatief idee.