Bedrijfsleningen aanvragen voor starters; een overzicht

Wanneer u een bedrijf wilt starten komen er vele vragen op uw pad. Hoe komt u aan uw financiering? Wat zijn de voorwaarden? Waar gaat u naartoe? Wie gaat u helpen?
Voor deze en meerdere vragen kunt u makkelijk de oplossing vinden op het internet. Het is namelijk heel gebruikelijk om via internet uit te vinden wat u mogelijkheden zijn en wat u kunt verwachten. Om u alvast op weg te helpen een klein overzicht met manieren waarop u uw startende bedrijf kunt financieren.

Ondernemerskrediet aanvragen

U kunt op verschillende manieren een ondernemerskrediet aanvragen. U kunt natuurlijk uw bank contacteren en daar een lening aanvragen. Nu is dit op het moment vrij lastig, vooral voor startende ondernemingen. Dit natuurlijk vanwege de crisis en het weinige vertrouwen wat de banken daardoor hebben. U kunt ook leningen verkrijgen via andere instellingen. U kunt bijvoorbeeld geld krijgen door middel van een lening bij de overheid. Ook kunt u een persoonlijke lening aangaan. Of u kunt door middel van investeerders uw financiering regelen.

De overheid als financier

Er zijn verschillende leningen te regelen bij de overheid. Zo is er een Borgstellingregeling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB), een groeifaciliteit, een Garantie ondernemingsfinanciering en zijn er microkrediet. Om over deze en meer leningen van de overheid informatie te verkrijgen wil ik u verwijzen naar eerdere artikelen op deze site.

Een startlening voor u

Mocht u een andere manier van kredietverstrekking zoeken, dan kunt u wellicht denken over een persoonlijke lening. Of u zoekt via het internet geldschieters die dezelfde visie hebben als u en ook een bloeiende business voor zich zien. U kunt dan denken aan crowdfunding, maar u kunt ook aandelen gaan verkopen om uw bedrijf van geld te voorzien. Bereid u zich goed voor door middel van uzelf alvast goed in te lezen. Erg belangrijk is ook dat u weet waar u aan begint en u de voordelen en nadelen van alle mogelijke leningen duidelijk hebt.