Een bedrijfslening aanvragen via de overheid

De overheid verstrekt verschillende subsidies om bedrijven op gang te brengen of om bedrijven draaiende te houden. Het ministerie van economische zaken heeft een overzicht van verschillende leningen die je via de overheid kunt krijgen gemaakt. Deze zijn te vinden op de site agentschap.nl.

Een bedrijfslening voor MKB ondernemers

Midden en klein bedrijven hebben ook de mogelijkheid om via de overheid een subsidie te verkrijgen. Een goed voorbeeld hiervan is Qredits. Dit is een manier van microfinanciering voor MKB ondernemers. Iedereen kan hier een lening regelen wanneer aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Deze financiering kan oplopen tot 35.000 euro. Ook wanneer er een kredietregistratie aanwezig is zijn er nog steeds mogelijkheden om deze lening te realiseren.

Een bedrijfslening door het UWV

In tijden van deze economische crisis zijn er vele mensen werkloos geraakt. Ook is het door de recessie moeilijk een nieuwe baan te vinden. Een optie zou dus kunnen zijn dat u uw eigen bedrijf wilt starten en dit als het ultieme moment beschouwd. Het is mogelijk om vanuit de werkloosheid wet een bedrijf te starten, dit door middel van een starterskrediet. Dit is een lening die door het UWV wordt verstrekt die rond de 30.000 euro inhoudt. Het voordeel is dat je de lening niet terug hoeft te betalen als je eigen zaak mislukt.

De overheid als bedrijfsfinancier

Het heeft dus vele voordelen om via de overheid een subsidie aan te vragen. In welke situatie zich ook bevindt, subsidie is te verkrijgen. In deze tijden is het vaak moeilijk om een lening af te sluiten bij banken. Weliswaar zijn er nog wel meerdere mogelijkheden om aan uw lening te voldoen. U kunt denken aan crowdfunding, aandelen verkopen of een persoonlijke lening. Voor deze en meerdere manier van een bedrijfslening verkrijgen verwijs ik u naar de andere artikelen.