Krediet voor klein bedrijf starten

Ben jij een ondernemer en op zoek naar krediet voor klein bedrijf starten? Er zijn verschillende mogelijkheden voor zakelijk krediet.

Krediet voor klein bedrijf starten

Indien jij ondernemer bent en een bedrijf wilt starten, of je huidige bedrijf een financiële impuls wil geven in de vorm van een investering, dan is het van belang om te kijken naar de wijze van financiering. De meest voor de hand liggende optie lijkt naar de bank stappen om een bedrijfslening of zakelijke lening aan te vragen. Echter is dit vaak niet de voordeligste en zeker niet de snelste of gemakkelijkste optie. Het is daarom aan te raden dat jij als ondernemer goed de verschillende mogelijkheden bekijkt bij de keuze voor een bepaalde vorm van krediet.

Mogelijkheden krediet voor klein bedrijf starten

Er zijn naast lenen bij de bank grofweg een drietal interessante soorten financiering als het gaat om zakelijke financiering.

Lenen via de overheid
Naast de banken, heeft ook de overheid leningen te verstrekken voor ondernemers. Deze leningen worden vaak ondernemerskredieten of microfinanciering genoemd. Het doel van deze leningen is het ondersteunen van de ondernemers en het bedrijfsleven een impuls geven. Doordat ondernemers kunnen lenen blijft de economie weer draaien, in plaats van dat er stagnatie optreedt. Beloftevolle ideeën en ambitieuze ondernemers kunnen via deze weg hun bedrijfsfinanciering regelen. Hierbij zijn wel vaak papieren als jaarcijfers en bedrijfsplannen vereist, zodat jij goed kunt aantonen wat de plannen zijn met het krediet.

Lenen via internet
Een andere optie om geld te lenen zijn lening aanbieders op internet. Hoewel deze leningen wel makkelijker af te sluiten zijn, zonder verplichte papieren of documenten en zonder kredietcontroles, gaat het bij deze aanbieders meestal alleen om kortlopende leningen van kleine bedragen. Dat maakt deze leningen alleen interessant voor sommige ondernemers. Indien het gaat om het starten van een (klein) bedrijf, zijn deze leningen vaak wel voldoende. Het voordeel is dat jij nog dezelfde dag over het geld zou kunne beschikken, omdat de gehele aanvraag via internet verloopt. Wees wel altijd op je hoede dat je een goede aanbieder te pakken heeft die gewoon is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en lees altijd de voorwaarden zorgvuldig door om verrassingen te voorkomen. Daarnaast moet je uiteraard berekenen of je het geleende bedrag weer op de korte termijn beschikbaar kunt hebben.

Crowdfunding
Een andere populaire methode voor zakelijk lenen is crowdfunding. In feite is het niet echt lenen. Crowdfunding betekent dat je je laat sponsoren door geïnteresseerde consumenten via een crowdfundingplatform. Indien jij je streefbedrag behaalt krijg je het geld uitgekeerd en kun jij je idee realiseren. Deze sponsoring gaat vaak in ruil voor diensten of producten, dus die kun je vervolgens leveren. Je bouwt zo direct naamsbekendheid op en blijft niet zitten met een restschuld.

Krediet voor klein bedrijf starten is dus op verschillende manieren mogelijk

Ondernemerskrediet is dus op verschillende manieren te regelen. Welke vorm van krediet voor jou het meest interessant is hangt van verschillende factoren af. Het belangrijkste is bij verschillende aanbieders van leningen te informeren naar de mogelijkheden of onafhankelijk advies inwinnen. Uiteindelijk is het doel natuurlijk snel, gemakkelijk en efficiënt krediet afsluiten om je plannen te realiseren.